donderdag 18 februari 2010

57 jaar na dato keert De Storm terug!



De Storm gaat over De Ramp, zoals de watersnoodramp van 1953 jarenlang kortweg werd aangeduid, waarbij bijna 2000 mensen verdronken,

Het script van De Storm concentreert zich op een fictief Zeeuwse plaatsje, Oosterkerk. Daar woont boerendochter Julia (Sylvia Hoeks), een 18-jarige Zeeuwse boerendochter, die zwanger raakt van haar vriendje Koos, een vissersjongen. Koos schrikt zo van dit nieuws dat hij met de Noorderzon vertrekt. Julia woont samen met haar zus en ouders, én haar onwettige kind. Een alleenstaande moeder is een grote schande in deze tijd, zeker in het stijve Zeeland. Vader (Dirk Roofthooft) spreekt niet meer met Julia en de rest van het dorp kijkt haar met de nek aan of noemt haar hoer.

In de nacht van 31 januari 1953 breken de dijken in Zeeland tijdens een verschrikkelijke februaristorm op meer dan honderd plaatsen en wordt de boerderij verzwolgen door een zondvloed. Julia komt samen met haar zoon in het water terecht en wordt - tegen haar wil - gered door de jonge luchtmachtsergeant Aldo (Barry Atsma), haar baby in het water achterlatend. Ze is ontroostbaar, hult zich in stilzwijgen en weigert met haar gehate redder te praten. Voorzichtig probeert Aldo in contact te komen met de jonge vrouw, ontrafelt stukje bij beetje haar achtergrond en besluit tenslotte om haar te helpen haar zoon te vinden.

De Storm is nu te bekijken, zonder door de regen te hoeven fietsen! Huur De Storm op je Solocoo box voor slechts 4,99 euro! Dat is pas een spannende video on demand!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten