vrijdag 20 augustus 2010

Nanny McPhee 2:De Vonken Vliegen Eraf



In ‘Nanny McPhee 2: De Vonken Vliegen Eraf' is ’s werelds beroemdste nanny weer helemaal terug. Ditmaal moet zij vijf kinderen vijf wijze lessen leren zodat zij met elkaar kunnen samenleven op een afgelegen boerderij. Daarnaast zijn de kinderen op zoek naar hun vader, die als soldaat ten strijde is getrokken in de oorlog.

Mrs. Green (Maggie Gyllenhaal) heeft drie kinderen en moet het, nu haar man voor het Britse leger ten strijde is getrokken, allemaal alleen bolwerken. Ze moet de kost verdienen, haar drie kinderen opvoeden, alle dieren op de boerderij verzorgen, en zorgen dat haar boerderij niet vanwege oplopende schulden onder haar neus wordt verkocht. Haar kinderen missen hun vader, en maken de hele tijd ruzie met elkaar. Als er dan ook nog een zeer verwend neefje en nichtje uit de stad komen logeren, wordt het haar allemaal teveel.

Gelukkig klinker er, op een stormachtige avond, drie luide bonken op de deur, en is daar Nanny McPhee (Emma Thompson). Haar motto is nog steeds ‘Ik kom als jullie me niet willen, en ga pas weg als jullie me niet meer nodig hebben’. De vijf kinderen leren elk een wijze les van Nanny, en zijn binnen de kortste keren maar wat blij met haar aanwezigheid. En natuurlijk schromen zij niet om haar dan ook te vragen haar magische krachten aan te wenden als vader Green vermist is geraakt in de oorlog...


Bekijk deze film en nog veel meer in de Videotheek van Solocoo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten